Renovera badrum

Det finns få saker så njutbara i ett hem som ett fräscht badrum. Nya kakelplattor, golvvärme, ett stort och härligt badkar eller en duschkabin. Dina drömmar sätter gränserna, inte dina hantverkskunskaper. 

För just den delen går det ju faktiskt att få hjälp med. Vi hjälper dig att hitta rätt firmor till rätt priser!
 

Badrumsrenovering – en kombination av flera hantverksarbeten

När en badrumsrenovering ska utföras så är det inte ofta inte bara en typ av hantverksarbete som ska utföras, utan flera olika branschkunskaper måste kombineras. Kakel och VVS-arbete utförs exempelvis inte av samma typ av hantverkare, och för vissa arbeten krävs dessutom elektriker.

Som om det inte vore nog med arbete att hitta kompetenta firmor och be om offerter, så behöver alltså olika delar av badrumsrenoveringen delas upp bland olika yrkeskategorier. 

Men som tur är så finns det idag företag som riktar in sig på just badrumsrenoveringen och kan erbjuda kvalificerade yrkeskunniga inom alla moment som renoveringen kräver. 

Genom att använda av vårt kontaktformulär kommer du i kontakt med flera av dem, och får på så vis möjlighet att välja den firma som passar dig allra bäst vad beträffar pris och kvalifikationer.

Hur mycket kostar en badrumsrenovering?

Det är svårt att ge en exakt siffra på vad en badrumsrenovering kostar, då detta begrepp kan betyda så många olika saker. Materialkostnaderna utgör en stor del av kostnaden och är också det som du i störst mån kan påverka. 

Ju mer exklusiva och lyxiga material du väljer, desto dyrare prislapp.

Vad du väljer är ju förstås helt upp till dig, men en vanlig lösning är att kombinera dyrare och mindre kostsamma material för att få ner slutpriset. Kanske väljer du exempelvis hellre ett billigare kakel men lägger mer pengar på ett högkvalitativt golv. 

Du kanske också tänker att det blir billigare att på egen hand inhandla allt material på förhand och sedan anlita hantverkare, men sanningen är den att många hantverkare faktiskt kan erbjuda rabatterade priser på material. 

Invänta därför dina offerter och diskutera med hantverkarna på förhand innan du börjar köpa material.

Vad gäller arbetskostnaden för en badrumsrenovering så får du oftast prisförslag per timme, eller per kvadratmeter och olika firmor kan variera lite i sin prissättning. Tänk också på att du som privatperson har rätt till ROT-avdrag på arbetskostnaden!

För att få ett exakt pris på vad just ditt drömbadrum kan komma att kosta så är det bästa sättet att ta in offerter från flera olika firmor. Genom oss får du upp till fem olika offerter att jämföra.

Våra senaste förfrågningar

 • Alvaro bad om offert för Bygg & hantverkare
  Behöver dra vatten och avlopp en våning upp, till ett litet kök. Rör måste dras utanpå väggarna.
 • Fitore bad om offert för Bygg & hantverkare
  Dra om värmerören från fjärrvärme, som sitter utvändigt på vägg i hall och vardagsrum, till under golv eller i vägg.
 • Anton bad om offert för Bygg & hantverkare
  Har en tvättmaskin som behöver kopplas in. Den ska stå bredvid ett tvättställ med kommod. Kallvattensanslutning finns inte förberett men rör går bakom tvättmaskin och i kommoden. Den ska kopplas på tvättställets avlopp, men det saknas idag pip för anslutning. Avstängningsventil finns på inkommande ledningar...
 • Prudent bad om offert för Bygg & hantverkare
  Behöver ventillation rengöring
 • Jonas bad om offert för Bygg & hantverkare
  en bostad jag vill köpa behöver dra vatten till köket från nuvarande badrum. streckan på ritning är helt rak men vet ej om rören måste dras i vägg/golv eller utanför. Streckan det ska dras skulle jag tro är ca 5m. På vägen ska även ett...
 • Bo bad om offert för Bygg & hantverkare
  Installera imkanal
 • Terhi bad om offert för Bygg & hantverkare
  Vi har köpt ett hus som haft gammal oljepanna och bytt till luftvattenvärmare. Under kallare tider har vi problem med fuktbildning vid fönster. Vi har spaltventiler men tror att problemet ligger att det inte blir nått självdrag utan luften står still. Vi vill ha hjälp...
 • Malin bad om offert för Bygg & hantverkare
  Vi önskar offer för att våtrumssäkra utrymme under trapp för att placera varmvattenberedare på platsen. Utrymmet är ca 2-3kvm och vattenavläsare och inkommande vatten med ledningar mm finns idag i utrymmet. Vidare önskas offert på rust av ett litet badrum/toalett på ca 2-3kvm. Idag finns...

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.