Få offert från företag som kan hjälpa dig

Beskriv behovet

Beskriv vad du vill ha hjälp med

Gratis offerter

Ta emot och jämför
upp till 5 offerter

Välj företag

Välj det företag du vill anlita

servicefinder v13

Lämna din offertförfrågan via vår samarbetspartner Servicefinder.
Du får svar från upp till 5 företag som kan hjälpa dig.

Byta varmvattenberedare

Behöver din varmvattenberedare bytas ut?

Det kan vara frestande att själv ge sig på arbetet för att spara pengar, men tänk på att ett byte av varmvattenberedare är ett arbete som både involverar elektricitet och vatten – en rent av livsfarlig kombination!

Att utan de rätta kunskaperna ge sig på bytet av varmvattenberedaren är inte bara potentiellt farligt utan kan också leda till att dyra reparationer och måste göras i efterhand, om det visar sig att den nyinstallerade varmvattenberedaren börjar läcka.

Se till att få arbetet fackmannamässigt utfört istället!

Här får du hjälp att hitta certifierade firmor som hjälper dig att få varmvattenberedaren installerad och klar till paketpris.

Inte bara en fråga om pris

Att installera en ny varmvattenberedare kostar pengar. Så är det bara. Men ofta är det faktiskt inte själva arbetskostnaden som tar den största biten av kakan, särskilt inte då du som privatperson har rätt till ROT-avdrag. 

Beroende på hur stor varmvattenberedare du behöver så varierar också kostnaden från mellan 2500 kronor och upp till 15 000 kronor. 

Hur firmorna sätter sina priser kan variera en hel del för den här typen av arbete och därför är det mycket viktigt att ta in flera offerter och jämföra.

Det går oftast att få ett paketpris på ett byte av varmvattenberedaren men trots det är det viktigt att det framgår hur mycket du betalar för vad i arbetsprocessen. 

Priset åsido så handlar arbetet med att få varmvattenberedaren utbytt också mycket om säkerhet och att du ska vara trygg i att arbetet blir riktigt utfört. Se därför alltid till att välja en firma med rätt certifiering och bra kundbetyg. När du får dina offerter får du också alla information du behöver om de här sakerna.

När är det dags att byta ut varmvattenberedaren?

Det händer att varmvattenberedare orsakar så uppenbara problem att en byte blir oundvikligt, exempelvis vid sprickor och läckage.

Men om du har en gammal varmvattenberedare, som förvisso fungerar än, så kan det ändå vara en god idé att fundera på ett byte.

Anledningen till att detta är främst för att undvika att den faktiskt ska gå sönder en dag och orsaka läckage och vattenskador som är dyra och jobbiga att åtgärda. Risken för att det ska hända är högre ju äldre din varmvattenberedare är.

Lägre energikostnader är ett annat argument för att uppgradera den gamla varmvattenberedaren mot en modernare lösning. Utvecklingen har gått framåt för varmvattenberedare och idag finns det lösningar som är bra mycket energisnålare.

Våra senaste förfrågningar

Kjell bad om offert för Bygg & hantverkare

Montera vattenutkast och en extra avstängande till den

Mohammed bad om offert för Bygg & hantverkare

Det ska jag göra kök renovering.

Roxanna bad om offert för Bygg & hantverkare

Montering och installation badrumsskåp, tvättställ och installation ny blandare i badrum.. Installation ny blandare och nytt vattenlås i kök (alla delar)..

Materialet är inköpt och finns i lägeneheten men har EJ köpt blandare (till badrummet och köket) pga lite osäkerheter. Behöver samtliga nya delar till…

Roland bad om offert för Bygg & hantverkare

Jag vill flytta min tvättmaskin i hemmet ca 3m från dagens plats där tillvatten och avlopp finns.
Där den ska stå finns vattenledning framdragen men inget tillkopplingsdon. Vill vid tillfället gärna få hjälp med installationen av tvättmaskinen med avloppsslang som bör vara ca 5meter

Hanna bad om offert för Bygg & hantverkare

Hej!
Mitt rör under diskhon läcker när man spolar med relativt högt tryck från kranen.
Vad skulle det kosta att fixa?
Även lite intresserad över hur mycket det skulle kosta att lägga in diskmaskin, inte funnits någon där tidigare.

Monika bad om offert för Bygg & hantverkare

Bya stammar i badrum källare upp till toalett på övervåning. Huset har källare plus 2 plan. Omdragning av vatten ut till tomtgräns, infällning av vattenledning och elementledning i badrumsvägg, bilning, rivning, byte av avloppsstammar under mellangjutet?! betonggolv eller vad det heter, isolering för golvvärme…

Emelie bad om offert för Bygg & hantverkare

Hej,
Jag vill undersöka möjligheten och kostnaden att flytta köket till vardagsrummet och dra rör från stammen invid WC utan att bryta tätskiktet och därmed behöva renovera WC. Jag har ritningar över stammar tillgängliga om det behövs för att ta fram en offert. I köket…

MURAT bad om offert för Bygg & hantverkare

Det luktar dålig i huset och började någongång på natten, vet inte vars det kommer från. Det tyder på att det kommer från ventilation. Jag vill få veta om det rör sig om en dålig och smutsig ventilation och ha prisförslag på rengöringen. 2-våning hus,…
Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?
Anmäl ditt intresse här.