Byta varmvattenberedare

Behöver din varmvattenberedare bytas ut?

Det kan vara frestande att själv ge sig på arbetet för att spara pengar, men tänk på att ett byte av varmvattenberedare är ett arbete som både involverar elektricitet och vatten – en rent av livsfarlig kombination!

Att utan de rätta kunskaperna ge sig på bytet av varmvattenberedaren är inte bara potentiellt farligt utan kan också leda till att dyra reparationer och måste göras i efterhand, om det visar sig att den nyinstallerade varmvattenberedaren börjar läcka.

Se till att få arbetet fackmannamässigt utfört istället!

Här får du hjälp att hitta certifierade firmor som hjälper dig att få varmvattenberedaren installerad och klar till paketpris.

Inte bara en fråga om pris

Att installera en ny varmvattenberedare kostar pengar. Så är det bara. Men ofta är det faktiskt inte själva arbetskostnaden som tar den största biten av kakan, särskilt inte då du som privatperson har rätt till ROT-avdrag. 

Beroende på hur stor varmvattenberedare du behöver så varierar också kostnaden från mellan 2500 kronor och upp till 15 000 kronor. 

Hur firmorna sätter sina priser kan variera en hel del för den här typen av arbete och därför är det mycket viktigt att ta in flera offerter och jämföra.

Det går oftast att få ett paketpris på ett byte av varmvattenberedaren men trots det är det viktigt att det framgår hur mycket du betalar för vad i arbetsprocessen. 

Priset åsido så handlar arbetet med att få varmvattenberedaren utbytt också mycket om säkerhet och att du ska vara trygg i att arbetet blir riktigt utfört. Se därför alltid till att välja en firma med rätt certifiering och bra kundbetyg. När du får dina offerter får du också alla information du behöver om de här sakerna.

När är det dags att byta ut varmvattenberedaren?

Det händer att varmvattenberedare orsakar så uppenbara problem att en byte blir oundvikligt, exempelvis vid sprickor och läckage.

Men om du har en gammal varmvattenberedare, som förvisso fungerar än, så kan det ändå vara en god idé att fundera på ett byte.

Anledningen till att detta är främst för att undvika att den faktiskt ska gå sönder en dag och orsaka läckage och vattenskador som är dyra och jobbiga att åtgärda. Risken för att det ska hända är högre ju äldre din varmvattenberedare är.

Lägre energikostnader är ett annat argument för att uppgradera den gamla varmvattenberedaren mot en modernare lösning. Utvecklingen har gått framåt för varmvattenberedare och idag finns det lösningar som är bra mycket energisnålare.

Våra senaste förfrågningar

 • Axel bad om offert för Bygg & hantverkare
  Rinnande toalett. Spolfunktionen har fastnat, packningen läcker eller har fastnat i nått läge. Som resultat rinner vatten ner i skålen så att full tank aldrig uppnås. Har lyckats öppna upp toaletten (inget topplock, muttrar på undersidan, troligtvis en IDO SEVEN D eller liknande).
 • Zlatan bad om offert för Bygg & hantverkare
  Vi behöver hjälp med att dra fram rör till en diskmaskin och installera den
 • stefhan bad om offert för Bygg & hantverkare
  Ta bort ett element
 • Edward bad om offert för Bygg & hantverkare
  Hej, vi flyttar in i ett nytt hus i Floda den 8:e mars och behöver rensa frånluftskanaler samt installera ventilation i husets spaavdelning som ligger i anslutning till värmeväxlaren. Vi kan ordna tillgång till huset innan inflyttning för planering. Är det något ni kan hjälpa...
 • Mattias bad om offert för Bygg & hantverkare
  Vi har ett badrum har förberett för tvättmaskin med El, och ett extra uttag för kallvatten. Dock går det inga rör från kallvattenkoppling (som är ca 1 meter från platsen där tvättmaskinen ska stå) och det är dessutom inte förberett för avloppet. Det finns golvbrunn...
 • Anna bad om offert för Bygg & hantverkare
  Denna anmärkning har jag fått på OVK som behöver åtgärdas senast i januari
  ”Hålet i kaklet i badrumsventilen är för liten diameter. Hacka/bryt upp så att 125 mm i diameter blir hålets öppning och montera en injusteringsventil i samma mått.”
 • Theres bad om offert för Bygg & hantverkare
  Hej,

  Behöver hjälp i mitt radhus. Behöver flytta ut varmvattenberedaren från badrummet till förrådet som ligger anslutet precis bredvid. Behöver någon form av dragning av rören för vatten. Idag står den så dumt och tar upp halva badrummet. Elektriker har fixas kontaktuttag för strömmen i förrådet....
 • Pallo bad om offert för Bygg & hantverkare
  Endast offert, beställning först efter ev. beslut i föreningen
  offertbegäran för totalkostnad för montering av 15 st kallvattenmätare (undermätare) i 15 st kedjehus i Torslanda.
  Förutsätter att inget enskilt hus kommer att förbruka mer än 250 kbm/år.
  Tack på förhand

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.