Byta varmvattenberedare

Behöver din varmvattenberedare bytas ut?

Det kan vara frestande att själv ge sig på arbetet för att spara pengar, men tänk på att ett byte av varmvattenberedare är ett arbete som både involverar elektricitet och vatten – en rent av livsfarlig kombination!

Att utan de rätta kunskaperna ge sig på bytet av varmvattenberedaren är inte bara potentiellt farligt utan kan också leda till att dyra reparationer och måste göras i efterhand, om det visar sig att den nyinstallerade varmvattenberedaren börjar läcka.

Se till att få arbetet fackmannamässigt utfört istället!

Här får du hjälp att hitta certifierade firmor som hjälper dig att få varmvattenberedaren installerad och klar till paketpris.

Inte bara en fråga om pris

Att installera en ny varmvattenberedare kostar pengar. Så är det bara. Men ofta är det faktiskt inte själva arbetskostnaden som tar den största biten av kakan, särskilt inte då du som privatperson har rätt till ROT-avdrag. 

Beroende på hur stor varmvattenberedare du behöver så varierar också kostnaden från mellan 2500 kronor och upp till 15 000 kronor. 

Hur firmorna sätter sina priser kan variera en hel del för den här typen av arbete och därför är det mycket viktigt att ta in flera offerter och jämföra.

Det går oftast att få ett paketpris på ett byte av varmvattenberedaren men trots det är det viktigt att det framgår hur mycket du betalar för vad i arbetsprocessen. 

Priset åsido så handlar arbetet med att få varmvattenberedaren utbytt också mycket om säkerhet och att du ska vara trygg i att arbetet blir riktigt utfört. Se därför alltid till att välja en firma med rätt certifiering och bra kundbetyg. När du får dina offerter får du också alla information du behöver om de här sakerna.

När är det dags att byta ut varmvattenberedaren?

Det händer att varmvattenberedare orsakar så uppenbara problem att en byte blir oundvikligt, exempelvis vid sprickor och läckage.

Men om du har en gammal varmvattenberedare, som förvisso fungerar än, så kan det ändå vara en god idé att fundera på ett byte.

Anledningen till att detta är främst för att undvika att den faktiskt ska gå sönder en dag och orsaka läckage och vattenskador som är dyra och jobbiga att åtgärda. Risken för att det ska hända är högre ju äldre din varmvattenberedare är.

Lägre energikostnader är ett annat argument för att uppgradera den gamla varmvattenberedaren mot en modernare lösning. Utvecklingen har gått framåt för varmvattenberedare och idag finns det lösningar som är bra mycket energisnålare.

Våra senaste förfrågningar

 • Douglas bad om offert för Bygg & hantverkare
  Tjena! Jag skulle vilja ha hjälp med flera saker. Det handlar om en installation av en diskmaskin. För det första skulle jag behöva någon som tar en titt på om det finns passande rör osv i köket för en diskmaskin, om det är möjligt att...
 • Ella bad om offert för Bygg & hantverkare
  Hej!

  En av vattenledningarna i min bostadsrätt har gått sönder. Det är ett synligt rör/slang/ledning i plast som går mellan kök och badrum. Plasten har gått sönder vid en punkt där den sitter fast i någon metall som sedan går ihop med ett nytt rör....
 • amelie bad om offert för Bygg & hantverkare
  Hej,
  Vi skulle vilja riva ner en bärande vägg för att få ett större kök. I den bärande väggen går det vattenledning till diskho i befintligt kök (som ska ligga mot en annan vägg i ny planlösning) men även till andra våningens badrum som ligger snett...
 • zlata bad om offert för Bygg & hantverkare
  byte av en blandare. en nyinköpt blandare från Mattson ska installeras i ett kök i en lägenhet som har ballofix. behöver bara hjälp med installation av den nya k´ranen
 • Sebyon bad om offert för Bygg & hantverkare
  Hej!
  Jag har en köksfläkt som tydligen inte är godkänt byggd enligt bostadsrättsföreningen och skulle behöva någon som kommer och tittar och ger en offert för att lösa problemet.
 • Anna bad om offert för Bygg & hantverkare
  Behöver frånluft i badrum för torkskåp. Detta innebär en genomföring i badrummets snedtak. På andra sidan finns enkupigt tegeltak som lutar 45 grader.
 • Anders bad om offert för Bygg & hantverkare
  Montering av värmekabel i bef. PEM-slang ca 25 meter, samt utbyte av nuvarande ringpump till sänkbar pump, borrhål ca 40 meter.
 • Charlie bad om offert för Bygg & hantverkare
  Installation/byte till två st Vola badrumskranar med flexianslutning

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.