Få offert från företag som kan hjälpa dig

Beskriv behovet

Beskriv vad du vill ha hjälp med

Gratis offerter

Ta emot och jämför
upp till 5 offerter

Välj företag

Välj det företag du vill anlita

Värmepump och värmepanna

Har du tänkt installera värmepump och behöver hjälp? 

Genom vårt offertförfrågningsformulär får du helt gratis möjlighet att komma i kontakt med upp till fem olika firmor som har rätt kunskaper om installationer av värmepumpar och värmepannor.

Att ta in offerter betyder inte att du förbinder dig till någonting, men det ger dig chansen att jämföra priser och få en uppfattning om vilken typ av lösning som passar ditt hem bäst.

Vilken typ av värmepump passar mig bäst?

Det första du kommer märka när du börjar undersöka den underbara världen av värmepumpar är att det finns flera olika system att välja mellan:

  • Bergvärmepump

är en lösning där solenergi hämtas ur berggrunden som nås genom att borra ett djupt hål i tomten, och är ett ganska kostsamt alternativ, som dock betalar sig på sikt.

  • Frånluftspump

är ett vanligt system att använda sig av i hus med bra ventilationssystem. Idén går ut på att återanvända inomhusluftens värme.

  • Luft-luftvärmepump 

samlar energi från utomhusluften och den insamlade värmen sprids genom en fläkt inomhus.

  • Luft-vattenvärmepump

samlar liksom luft-luftvärmepumpen in solenergi från utomhusluften men är kopplat till ett vattenbaserat värmesystem istället.

  • Jordvärmepump 

tar solenergi och leder via marken in den genom en kabel i huset.

Värmepumpar som bygger på grundvattensystem eller leder värme från hav eller sjöar finns också. 

Sammanfattningsvis finns det med andra ord en mängd lösningar att överväga innan du bestämmer dig.

För- och nackdelar finns det med alla system, och dessutom avgör din boendesituation i många fall vad som är en lämplig lösning. 

Att rådfråga experter är det bästa sättet för att hitta den bästa lösningen när du ska byta ut eller göra en nyinstallation av värmepump.
 

Flera olika typer av värmepannor

Vill du skaffa en värmepanna så finns det liksom med värmepumpar en hel del olika val att göra och vad som passar dig bäst beror på preferenser, plånbok och hur mycket arbete du vill lägga ner på uppvärmningen.

Att elda i en vedpanna är trevligt och håller nere kostnaderna, men kräver å andra sidan en hel del jobb. Vill du slippa underhåll kan då istället en elpanna vara ett bra alternativ för dig.

Det finns dessutom värmepannor som fungerar med flera olika typer av bränsle, så kallade kombipannor eller stokerpannor. 

Värmepumpsinstallationer i Stockholm och hela Sverige


Här hittar du entreprenörer som utför värmepumpsinstallation i Stockholm. Sajten riktar sig till dig som företag, privatperson eller organisation vill få offerter från värmepumpsinstallatörer som kan göra allt från mindre installationer som tex. montera en värmepump i en sommarstuga eller i en villa till större installationer av värmepumpar i Stockholm med omnejd. 

Det finns många olika värmepumpsinstallatörer och montörer i Stockholm, använd vårt formulär för att få offerter och förslag från flera olika företag som erbjuder montering och installation av värmepumpar. 

Ju mer du beskriver ditt behov ju enklare blir det för entreprenörerna med fokus på värmepumpar att ge dig rätt kostnadsförslag. Efter att du fyllt i formuläret kommer din förfrågan att göras tillgänglig via vår partner så att installationsfirmorna i Stockholm kan besvara din förfrågan via mail eller telefon. Du bestämmer sedan vem du vill samarbeta med.

 

Bor du utanför Stockholm? Vi har cirka 150 installatörer runt om i landet anslutna så du kan enkelt få en offert oavsett vart du bor.

Låt proffs sköta installationen

Det är förstås inte bara själva rådfrågningen och inköpet som du får hjälp med när du anlitar en firma. Att lämna installationsarbetet åt en expert är guld värt och gör att du slipper oroa dig för krångel.

Låt ett proffs guida dig till rätt värmepump eller värmepanna – skicka in din offertförfrågan!

Och du...

Glöm inte att ROT-avdraget gäller för installationsarbetet!

Våra senaste förfrågningar

Aristarchos bad om offert för Bygg & hantverkare

Hej,

Jag och min flickvän flyttade till en ny lägenhet igår. Tyvärr luktar det illa i badrummet och vi skulle vilja ha hjälp att se vad problemet är och avhjälpa problemet.

Vidare så har vi problem med golvbrunnen i duschen där jag märkte nu på…

Jamal bad om offert för Bygg & hantverkare

Jag har en Elpanna (NIBE EVP 270) i ​​mitt hus. Är det någon som har en värmepump (monoblock) som kan fungera med den. Eller har en annan lösning men inte lika dyr. Eller så köper jag värmepumpen så kan någon ställa in den åt mig.…

Magnus bad om offert för Bygg & hantverkare

Hej, Ska bygga nytt i Idre Himmefjäll och skulle behöva offert till allt VVS arbete. Mer beskrivning av projekt efter första kontakt. Mvh Magnus

David bad om offert för Bygg & hantverkare

Demontering och nyinstallation av köksfläkt. Även hjälp med vilken fläkt vi ska ha.

Tove bad om offert för Bygg & hantverkare

Hej! Jag skulle vilja ha en offert med pris för att demontera en IKEA köksblandare i en lägenhet på Kalendervägen 93 i Kortedela. MVH/Tove Johansson

Beatrice bad om offert för Bygg & hantverkare

Jag har en vägghängd toalett med frontad spolknapp(ifö). Det spolar inte i hela toaletten när spolknappen är monterad. Vet inte om del på ”baksidan” saknas eller om den är felmonterad. Önskar hjälp att bedöma och montera så att hela toaletten spolas.

Emil bad om offert för Bygg & hantverkare

Felmonterat ventilatilnsrör till spisfläkt där utflödet från fläkten flödar ut i ett utrymme där ventilationsröret finns. Alltså ej uppkopplat. Det som behövs är koppling av röret till hålet där spisfläktens utflöde är. Röret som det ska monteras till är ojämnt klippt av tidigare ägare…

Shadi bad om offert för Bygg & hantverkare

Hej,
Vi bygget ett nytt badrum 9 kvm på andra våningen och behöver en duktig rörmokare.
I arbetet ingår:
- dra upp varmt och kallt vatten från källaren.
- dra ner toalett rör.
- 1 dusch.
- 1 toalett.
- 1 bide.
- 1 handfat.
- 1 badkar.
- tvättmaskin.
- 7 st värme element.
Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?
Anmäl ditt intresse här.