Få offert från företag som kan hjälpa dig

Beskriv behovet

Beskriv vad du vill ha hjälp med

Gratis offerter

Ta emot och jämför
upp till 5 offerter

Välj företag

Välj det företag du vill anlita

Stambyte

Skapa en gratis offertförfrågan och hitta företag som utför stambyten!

Ett stambyte är en omfattande renovering som kan bli kostsamt för privatpersoner, bostadsrättsföreningar eller företag. Självklart skall du som köpare av stambytet inte enbart titta på prisförslaget, lika viktigt är det att ta reda på lite fakta om företaget som lämnar offerten. Hur många stambyten har företaget gjort tidigare? Har de lång erfarenhete? Vad ger tidigare kunder för omdömen? Brukar företaget hålla tidsplanen?

I samband med stambyten brukar många passa på att göra badrumsrenoveringar och köksrenoveringar därför kan totalpriset för insatsen bli väldigt högt. Men i exempelvis en bostadsrättsförening så står lägenhetsinnehavarna för kostnaden för sina renoveringar och det är heller inte ovanligt att avgiften höjs temporärt för att ha råd med stambytet.

Varför behövs ett stambyte?

Den främsta anledningen till att stambyte utförs är om det finns en risk för vattenskador. För att förhindra det byts därför ledningar och rör ut, vilket gör att man slipper oroa sig för att det ska uppstå problem inom en överskådlig framtid. På köpet får man också fräscha rör och löser eventuella problem med att vattnet rinner dåligt i hushållets kranar. 

Eftersom alla ledningar och rör ska bytas ut är ett stambyte ett mycket omfattande arbete, som tar lång tid och kostar en hel del. Därför väljer många att istället göra en så kallad relining, vilket innebär att de befintliga rören får en ny beläggning på insidan, för att hålla längre och fungera bättre.

Men i vissa fall är ett stambyte nödvändigt. Även om det kommer innebära en större kostnad, ta tid och vara ett obekvämt inslag i vardagslivet, så är det i slutändan värt mödan eftersom bostaden får en rejäl uppgradering.

Hur kan offertförfrågninstjänsten hjälpa dig?

Vår offertförfrågningstjänst är ett bra första steg mot att komma igång med stambytet, och är tillgänglig för såväl privatpersoner som företag och bostadsrättsföreningar.

För det första så gör tjänsten det möjligt att få flera offerter på en och samma gång, från upp till fem tillgängliga företag som utför stambyte. Detta gör att det går snabbt och enkelt att jämföra priser, vilket förstås är högintressant för ett så omfattande och kostsamt arbete som ett stambyte.

För det andra så får du i samband med att offerterna även tillgång till information om företagen, vad de har för kvalifikationer och vad de har för omdömen från tidigare kunder. Att låta en professionell och kunnig firma utföra stambytet är A och O och de flesta av oss vill inte ens tänka tanken att behöva åtgärda fel eller riva upp allt arbete som lagts ner under stambytet, för att det inte gjorts på ett fackmannamässigt sätt.

Genom vår tjänst får du tillgång till information om företagen som kontaktar dig, och kan i lugn och ro välja det alternativ som får dig att känna dig trygg.

Utnyttja ROT-avdraget

Som privatperson har du rätt till ROT-avdrag när du anlitar en firma som utför ett stambyte åt dig. Det betyder att du får en skattereduktion på upp till 30 procent för arbetskostnaderna. I många fall är det redan medräknat i priset som du erbjuds när du får offerten.

Om din bostadsrättsförening bestämt sig för att göra ett stambyte så kan ni fundera på hur ni vill dela upp kostnaderna, då bostadsrättsföreningen i sig inte har rätt till ROT-avdrag. Dock får varje bostadsrättsägare i föreningen göra avdrag för arbete som sker i respektive lägenhet.

Det är mycket vanligt att passa på att exempelvis utföra renoveringar av badrum när ett stambyte ändå ska göras, så i en sådan situation står bostadsrättsföreningen för kostnaden för stambytet men en del av kostnaden (som går till badrumsrenoveringen) står bostadsrättsinnehavaren istället för själv, med rätt till ROT-avdrag.

Våra senaste förfrågningar

Peter bad om offert för Bygg & hantverkare

Vi ska köpa ett Attefallshus som byggs i fabrik och lyfts på plats. Vi har en lösning för grunden, men behöver hjälp med att dra fram avlopp, vatten och el till huset från tomtens knutpunkter. Tidpunkt för arbetet vet vi inte än då affären med…

Sinikka bad om offert för Bygg & hantverkare

Äldre hus där vattenkostnaden har fyrdubblats på c.a ett år. Hur mycket skulle det kosta att byta ut ev. läckande rör från huset till vattenmätaren som är placerad en bit från huset? Fastigheten är i Skutskär och har kommunalt vatten.

Johan bad om offert för Bygg & hantverkare

Byta två golvbrunnar i källare. Byte två stammar till våningen ovan med två nya radiatorer. Montering blandare samt anslutning två tvättmaskiner samt avlopp. Anslutning duschkabin. Gamla rör i tak dras nytt. Gamla rör rivs.

Magne bad om offert för Bygg & hantverkare

Jag har idag en CTC luft/vattenvärmepump och vattenburen elpanna från CTC, dessa är från 2009 när vi byggde ut huset till 168m2. Vi har även ett FTX aggregat från 1989 (PBH CBA-125) som även är inkopplat till det som byggdes 2009. Vi är intresserade av…

Risto bad om offert för Bygg & hantverkare

Jag vill få ordning på ventilationen och en balans på undertryck och övertryck.

Balint bad om offert för Bygg & hantverkare

Hej,

Vi renoverar köket, samt koppla in diskmaskin, diskhon till vatten och avlopp. i samband med det behöver flytta in fördelaren närmare stammen där den kan kommas åt och är enkelt inspekterbart. Idag är det delat vatten i köket till badrummet.

Hör gärna av er och…

Johan bad om offert för Bygg & hantverkare

Köksrenovering. Dra fram nya rör från källare där det är inkommande, till kök i nära anslutning till källaren. Ny rör som skall ersätta de gamla i köket.

Jan bad om offert för Bygg & hantverkare

Installation av köksfläkt och genomföring tak. Hus i skärgården
Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?
Anmäl ditt intresse här.