Få offert från företag som kan hjälpa dig

Beskriv behovet

Beskriv vad du vill ha hjälp med

Gratis offerter

Ta emot och jämför
upp till 5 offerter

Välj företag

Välj det företag du vill anlita

servicefinder v13

Lämna din offertförfrågan via vår samarbetspartner Servicefinder.
Du får svar från upp till 5 företag som kan hjälpa dig.

Ventilationsrengöring

Behöver du hjälp med ventilationsrengöring?

Ett hus ventilationssystem kan liknas vid en människas andning. Luft transporteras in och ut genom systemet och precis som att vi vill ha rent i våra lungor och andningsorgan så vill vi gärna hålla rent i ventilationssystemen. Smuts i ventilationssystem kan leda till en mängd tråkiga saker som exempelvis dålig lukt, problem med dammhosta eller torr luft som irriterar våra slemhinnor. 

Många av oss har också erfarenhet av att befinna oss på ett kontor eller i ett klassrum där ventilationen är dålig. Dålig inomhusluft påverkar koncentrationsförmågan negativt och gör oss trötta.

Ventilationsrengöring bör därför utföras med jämna mellanrum. Att göra rent ett ventilationssystem kan tyckas låta besvärligt men med rätt person för jobbet går det oftast snabbt och enkelt. Genom oss kan du då offerter för ventilationsrengöring och även pris för ventilationsrengöring.

Hur ofta bör en ventilationsrengöring utföras?

Ett ventilationssystem bör rengöras regelbundet. Det är svårt att svara på generellt hur ofta det behövs, då det beror på vilket system det handlar om, hur många personer som vistas i bostaden och mycket systemet används.

Om du har problem med ventilationen i din bostad, eller är osäker på när det senast kontrollerades, så är det en bra idé att kontakta en ventilationsfirma som kan ta en titt på ditt system.

Du kan använda offertförfrågningstjänsten även om du inte är säker på att du behöver rengöra ventilationssystemet, utan bara vill få det kontrollerat. Om systemet aldrig har rengjorts eller om det var mer än 3 år sedan, så är det dock förmodligen dags för en rengöring.

Att se till att få ditt ventilationssystem rengjort är ett bra sätt att säkerställa ett bättre inomhusklimat. Dessutom bidrar ett rengjort ventilationssystem till att förhindra uppkomst av mögel.

Vad kostar ventilationsrengöring?

Ventilationsrengöring pris beror på storleken på systemet och omfattning av arbetet. Att rengöra ventilationssystemen leder ofta till ett bättre inomhusklimat och dessutom kan det påverka energiförbrukningen positivt, vilket gör att du sparar pengar i längden. 

Smuts gör att mindre luft passerar genom systemet så att fläktarna får jobba hårdare för att skapa cirkulation vilket både kräver mer energi och sliter mer på utrustningen.

Genom att fylla i en förfrågan här på vår sida, där du beskriver ad du behöver hjälp med så får du tillgång till offerter från kvalificerade ventilationsfirmor. 
När du går igenom offerterna får du en uppfattning om vad som är en rimlig prisbild för ventilationsrengöring och kan sedan gå vidare med att välja din firma för jobbet.

Eftersom du använder offertförfrågningstjänsten utan kostnad och inte heller förbinder dig till att anlita något av företagen som erbjuder sina offerter, så är det ett smart sätt att ta reda på precis hur mycket det arbete som du vill ha utfört kostar.

Ventilationsrengöring berättigar även ROT-avdrag för dig som privatperson, vilket innebär att du kan dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Offertförfrågningstjänsten öppen för alla

Att använda vår offertförfrågningstjänst för att ställa frågor och få offerter om ventilationsrengöring är det enklaste sättet att komma igång. Tjänsten är utformad som ett kontaktformulär och du fyller i det på några minuter.

Du beskriver vad du vill ha hjälp med, när du vill ha arbetet utfört och fyller i dina kontaktuppgifter. Sedan tar vi över ärendet och skickar det vidare till vår samarbetspartner som matchar dig med tillgängliga firmor inom ventilationsrengöring.

Upp till fem olika firmor återkopplar sedan till dig med sina offerter, så att du kan välja det alternativ som verkar mest prisvärt.

Vem som helst är välkommen att ansöka om offerter genom oss, vilket betyder att privatpersoner, företag och föreningar alla kan utnyttja tjänstens fördelar. 

Att rengöra ventilationen är oftast inget omfattande arbete, men det krävs ett professionellt arbete för att det ska bli bra utfört. 

När du ansöker om offerter genom vår tjänst får du förutom kostnadsförslag även mer information om företagen som svarar dig, vilka certifieringar de har och betyg från tidigare kunder. Det gör att du får allt underlag du behöver för att jämföra företag mot varandra, inte bara priser utan också kompetens. 

Så fyll i din offertförfrågan idag och ta steget mot bättre luftkvalitet i lägenheten, villan eller kontoret!

Våra senaste förfrågningar

Mathias bad om offert för Bygg & hantverkare

Jag vill flytta köket i min villa till en annan del av huset, och vill därför ha en offert på vad det skulle kosta att förbereda det nya rummet för ett kök (med tanke på vatten avlopp och ventilation/fläkt).. Den nya platsen är ett tidigare…

Jacqueline bad om offert för Bygg & hantverkare

Montage av 5 st FRESH tilluftsventiler (TL-F 80) + modulrör invändigt.

Magne bad om offert för Bygg & hantverkare

Jag har idag en CTC luft/vattenvärmepump och vattenburen elpanna från CTC, dessa är från 2009 när vi byggde ut huset till 168m2. Vi har även ett FTX aggregat från 1989 (PBH CBA-125) som även är inkopplat till det som byggdes 2009. Vi är intresserade av…

Hanna bad om offert för Bygg & hantverkare

Hej!
Mitt rör under diskhon läcker när man spolar med relativt högt tryck från kranen.
Vad skulle det kosta att fixa?
Även lite intresserad över hur mycket det skulle kosta att lägga in diskmaskin, inte funnits någon där tidigare.

Mia bad om offert för Bygg & hantverkare

Installation av duschblandare, utanpåliggande genomgående rördragning. https://www.moraarmatur.com/sv/vara-produkter/bad-dusch-blandare/duschblandare/mora-cera/mora-cera-40-cc/mora-cera-t4-40-cc-genomgaende-rordragning-vaska/
Eller liknande om det finns andra på marknaden.

Installation av enkel duschvägg, 60-70 cm bred, höjd 190-200 cm. Placering 80 cm ut från hörn/vägg. Utanpåliggande rör 30 mm ut från vägg.

Sinan bad om offert för Bygg & hantverkare

Se vilka möjligheter som finns med att dra om rör i köket. Nu går röret till gammalt gjutjärnsrör som vi vill bomma igen och koppla på köks ledning till annat avloppsystem. Besök behöver göras för kostnadsfri offet och det som känns som en smidigast lösning…

Ida bad om offert för Bygg & hantverkare

Nyinstallation av köksfläkt (utblåsfläkt) i villa. Ej centralventilation i huset. Fläkten kommer placeras ca 1 meter från yttervägg. Önskar offert på rördragning, isolering imkanal, montage av takfläkt och annat som behövs, själva fläkten köper och monterar vi själva. Önskar även installation av 1 st paxfläkt…

Theres bad om offert för Bygg & hantverkare

Hej,

Behöver hjälp i mitt radhus. Behöver flytta ut varmvattenberedaren från badrummet till förrådet som ligger anslutet precis bredvid. Behöver någon form av dragning av rören för vatten. Idag står den så dumt och tar upp halva badrummet. Elektriker har fixas kontaktuttag för strömmen i förrådet.…
Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?
Anmäl ditt intresse här.